vitalporadna
PharmDr. Denisa Kučerová
certifikovaný výživový poradce
Kategorie: Zdravé recepty

VELIKONOČNÍ TVAROHOVÝ BERÁNEK ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

VELIKONOČNÍ TVAROHOVÝ BERÁNEK ZE ŠPALDOVÉ MOUKYRychlý a zdravý recept na velikonočního tvarohového beránka ze špaldové mouky. Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Je lehce stravitelná a má příznivé účinky na imunitní systém.

INGREDIENCE:

  • 300g špaldové mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 80g kokosového cukru
  • 2 vejce
  • 100 ml řepkového oleje
  • vanička nízkotučného tvarohu
  • 100 ml polotučného mléka
  • šťáva z jednoho citronu
  • 100g sušeného ovoce (brusinky, rozinky,apod) 
  • 50g hořké čokolády 

POSTUP:

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kokosový cukr, rozinky a pecičky hořké čokolády. Ve druhé míse vyšleháme vejce s tvarohem a mlékem, vmícháme olej a šťávu z jednoho citronu. Přidáme k suchým přísadám a promícháme. Formu na beránka vymažeme a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě na 180 stupňů.


Vydáno: 2.4.2018 17:37 | 
Přečteno: 465x |