vitalporadna
PharmDr. Denisa Kučerová
certifikovaný výživový poradce
Kategorie: Zdravé recepty

HUMMUS S ČERVENOU ŘEPOU

HUMMUS S ČERVENOU ŘEPOUCizrna neboli římský hrách je luštěnina, která nejenom dobře chutná, ale má i velkou nutriční hodnotu. Je například bohatá na bílkoviny a vlákninu a je významným zdrojem vitamínů skupiny B a železa.

INGREDIENCE:

  • 1 plechovka sterilované cizrny 400g
  • 2 menší červené řepy
  • 2 lžíce sezamové pasty tahini
  • šťáva z půlky citrónu
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • římský kmín
  • sůl

POSTUP:

Řepu omyjeme a uvaříme nebo upečeme v troubě.  Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme. Cizrnu z konzervy propláchneme a necháme okapat. Přesuneme ji do mixéru, přidáme nakrájenou řepu, pastu tahini, rozmačkaný česnek, olivový olej, vymačkanou šťávou z citrónu, římský kmín a sůl. Rozmixujeme do hladka a případně dochutíme solí a pepřem. Můžeme pokapat olivovým olejem, ozdobit rukolou a polámanými vlašskými ořechy. Hodí se jako hlavní s pečivem nebo nakrájenou zeleninou.


Vydáno: 2.3.2018 23:37 | 
Přečteno: 529x |